Klicka här för att komma direkt till våra lägenheter. 

 

Olivgården Residenza Cornino

i Toscana har anor från 1600 - talet. På Residenza Cornino finns tre semesterlägenheter i markplan för uthyrning. Vi själva bor på övre plan. Varje lägenhet är mycket rymlig och utrustad för självhushåll. Lägenheterna har kombinerat kök - allrum, ett till två sovrum med aircondition, badrum och privat uteplats. I trädgården som är gemensam för alla gäster på gården finns en pool med solstolar, grillplats och flera uteplatser och pergolor. 

Residenza Cornino är beläget på en kulle på landsbygden mellan Florens i norr och Siena i söder. Från gården är det milsvid utsikt över vinfält och olivlundar. Residenza Cornino ligger i hjärtat av vindistriktet Chianti Classico med den svarta tuppen, gallo nero, som symbol. Från Residenza Cornino ser vi San Gimignano och anar Monteriggioni och Volterra. Pilgrimsleden Via Francigena ligger nära. I söder ligger Montalcino och Montepulciano och i öster Assisi och Arezzo.

Vi producerar olivoljan, Residenza Cornino Olio Extra Vergine di Oliva, från olivlunden här på gården.

Den lilla medeltida byn Castellina in Chianti nås med bil på fem minuter. Räkna med att bil är praktiskt att ha tillgång till under din vistelse. Du befinner dig nära byar och städer utsedda till Unescos världsarv såsom Siena, San Gimignano, Pienza och Florens. 

Resan hit kan lösas på många sätt, oftast flyger våra gäster till Florens, Pisa, Bologna eller Rom och därifrån hyrbil till gården.

 
28828419_1596909543725916_4038502736003031378_o.jpg

Följ Eva på Via Francigena-vandringen

Målet är att vandra längs Via Francigena från Canterbury till Rom. Vi har några år på oss. Vi vandrar, reflekterar, pratar och skrattar likväl som vi njuter av tystnaden. Etapp år 2017 var från Siena till Rom. Nu år 2018 är vi 10 stycken som gör etappen från Pontremoli- till Siena. Välkommen att vandra med oss. Du hittar oss på Instagram under namnet: viafrancigenasvedese (namnet är också länkat).